Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

2 millió oldalnyi digitalizált dokumentum egy helyen

A Digitalizált Törvényhozási Tudástár 5272 kötetnyi könyvtári dokumentumhoz kínál hozzáférést, egységes felületen, a legmodernebb keresési lehetőségekkel.

2012. november 30-án befejeződött az Országgyűlési Könyvtár digitalizálási projektje, amelynek keretében 2 millió oldalnyi magyar nyelvű könyv, időszaki kiadvány, történeti országgyűlési dokumentum, jogforrás, jogi, történettudományi és politikatudományi szakirodalom került digitalizálásra. A digitális gyűjtemény és a hozzá kapcsolódó tudástár a könyvtár által korábban digitalizált állományokkal együtt a DTT portálon át érhető el. A digitalizált dokumentumokat kereshető, kétrétegű PDF formában a DigiTool nevű gyűjteménykezelő szoftver szolgáltatja. A portálon elérhető tartalmak:

  • A legfontosabb jog-, politika- és történettudományi szakkönyvek, adattárak, valamint az országgyűlés történetére, működésére vonatkozó könyvek - 2248 kötet, 1864 mű, mintegy 700 ezer oldal.
  • 73 neves jogtudományi és politikatudományi folyóirat a XIX. és XX. századból – 90 ezer cikk, 20 ezer füzetszám.
  • Jogforrások: hivatalos közlönyök 1848-tól napjainkig; ágazati közlönyök; döntvénytárak az 1872-1990 közötti időszakból.
  • Országgyűlési naplók és irományok, házszabályok és ügyrendek; országgyűlési almanachok és költségvetések – több mint 900 ezer oldalnyi történeti országgyűlési dokumentum.

A digitalizált dokumentumokhoz a hatályos szerzői jogi szabályozásnak megfelelően lehet hozzáférni. A művek jelentős része szerzői jogvédelem alatt áll, ezért csak az Országgyűlési Könyvtárban elhelyezett számítógépeken olvasható. A szerzői jogvédelem alá nem tartozó művek az interneten szabadon hozzáférhetők, menthetők, letölthetők és nyomtathatók.

A DTT portál informatikai szempontból akadálymentes, látássérültek számára is jól használható.

További információ: Országgyűlési Könyvtár. Tel.: 441-4468. E-mail: dtt@ogyk.hu

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT