Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

A hazai és az uniós közigazgatási eljárásjog aktuális kérdései

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán működő Ereky István Közjogi Kutatóközpont 2015. március 5-6-án konferenciát szervezett hazai és külföldi kutatók részvételével ’A tagállami közigazgatási eljárásjogok az EU eljárási modelljének fényében’ címmel. A konferencián elhangzott előadásokból készült tanulmányokat tartalmazza a kötet, három tárgykör köré rendezve.

Az első rész tanulmányai a magyar és az európai hatósági eljárás szabályozásának aktuális kérdései köré rendeződnek. A második rész speciálisabb, a közigazgatási bíráskodás és kontrollok aktuális kérdéseivel, míg a harmadik rész a Magyarországon és az EU-ban zajló eljárási kodifikációkkal foglalkozik. A harmadik rész tartalmazza a meghívott vendégprofesszorok tanulmányait is. A kötet negyedik része az ország legkülönbözőbb egyetemeiről és tudományos műhelyeiből jelentkező fiatal kutatók és PhD hallgatók munkáit vonultatja fel.

A tudományos rendezvénynek több aktualitása is volt, egyrészt 10 éve, hogy a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény hatályba lépett, másrészt hogy az Európai Unió elkészítette eljárási „modelltörvényének” koncepcióját, amely új fordulatot hozhat a tagállami eljárásjogok szabályozásában.

A kötet segítséget nyújt az uniós és a hazai eljárásjogi szabályozásokkal foglalkozó szakembereknek és a téma iránt érdeklődőknek egyaránt.

A könyv raktári jelzete az OGYK-ban: 908.528 EU KK II


A hazai es az unios kozigazgatasi eljarasjog

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT