Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Együttműködés a Milton Friedman Egyetemmel

2019 áprilisában az Országgyűlés Hivatala és a Milton Friedman Egyetem (az egykori Zsigmond Király Főiskola) között az Országgyűlési Könyvtár Egyetmi-kutatóintézeti Programjának részeként együttműködési megállapodás jött létre. A projekt keretében megvalósuló, felsőoktatási intézményekkel kötött megállapodások sorában ez immár az ötödik.

A partnerség keretében a könyvtár az oktatáshoz és kutatáshoz szükséges forrásokkal segíti az egyetem hallgatóinak és oktatóinak munkáját, valamint kedvezményes beiratkozási lehetőséget kínál számukra. Emellett intézményünk igény szerint szervezett csoport-látogatásokat, könyvtárhasználati foglalkozásokat szervez az egyetem hallgatói részére, és helyszínt biztosít szemináriumi órák tartásához is.

2015. április 10-én került megrendezésre az Országgyűlési Könyvtár és a felsőoktatási intézmények közötti szakmai együttműködés projektnyitó találkozója . A rendezvényen közel száz meghívott vett részt, köztük a könyvtár gyűjtőkörébe tartozó tárgyakat oktató felsőoktatási intézmények vezetői, tanszékvezetői. A könyvtár a rendezvény során a felsőoktatási intézmények vezetői számára együttműködési lehetőséget ajánlott fel a szakmai kapcsolatok elmélyítése céljából, és ennek a felhívásnak az eredménye az eddig létrejött öt megállapodás. A célunk az, hogy minél több ezekhez hasonló gyümölcsöző együttműködés jöjjön létre a könyvtár és a tudományos szféra között, emelve ezzel a könyvtár szakmai presztízsét is.

Megállapodás a Milton Friedman Egyetemmel

Dr. Szatmári Péter, az egyetem megbízott rektora és Markója Szilárd a könyvtár vezetője

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT