Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Konferencia a 150 éves Országgyűlési Könyvtár tiszteletére

Az Országgyűlési Könyvtár alapításának 150. évfordulóján, 2018. november 6-án, a Magyar Könyvtárosok VIII. Világtalálkozója keretében nagyszabású könyvtárszakmai konferenciára került sor az Országház Főrendiházi üléstermében. A rendezvényen felszólaló szakemberek az Országgyűlési Könyvtár 150 éves történetének bemutatása mellett az európai kultúra és a nemzeti örökség ápolásának kihívásait és jó gyakorlatait vették sorra.

Az eseményen Bellavics István, az Országgyűlés Hivatalának közgyűjteményi és közművelődési igazgatója mondott köszöntőt, azt követően pedig Hiller István, az Országgyűlés alelnöke nyitotta meg ünnepélyesen a konferenciát.

Világtalálkozó2018 - Redl

Dr. Redl Károly előadása az Országgyűlési Könyvtár történetéről

A találkozó előadóinak sorában számos kiváló szakembert üdvözölhettünk. Beszédet mondott dr. Redl Károly, az Országgyűlési Könyvtár igazgatóhelyettese, dr. Monok István, az MTA könyvtárának főigazgatója, Nagy Zsuzsanna, a Corvinus Egyetem Könyvtárának főigazgatója, dr. Tüske László, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója, Barátné dr. Hajdu Ágnes, a Magyar Könyvtárosok Egyesületének elnöke, K. Lengyel Zsolt, a regensburgi Magyar Intézet vezetője, Szegedi Éva, a Kolozsvári Központi Egyetemi Könyvtár munkatársa, Varga Éva, a Beregszászi Járási Könyvtár vezetője, Roncz Melinda, a somorjai Biblioteca Hungarica igazgatója, valamint Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség vezetője.

Világtalálkozó2018 - Tüske

Dr. Tüske László előadása

A megnyitó ünnepség keretében kerül sor az Országgyűlés elnöke által alapított Nagy Miklós-díj átadására is, melyet olyan személy kaphat, aki tevékenységével kiemelkedően segíti az Országgyűlési Könyvtár tevékenységét, gyűjteményének építését vagy szakmai projektjeit. Az idei évben először odaítélt díjat dr. Horváth József, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főtitkára vehette át.

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT