Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Lezárult a "Könyvtár, ami összeköt" idei programsorozata

Véget ért az Országgyűlési Könyvtár szervezésében a „Könyvtár, ami összeköt” ösztöndíjpályázat 2015-ös, öt hetes intenzív programsorozata. A 19 résztvevő beszámolójában kiemelte, hogy nagyszerű könyvtáros továbbképzést kaptak, átfogóan megismerhették a magyar könyvtári rendszert: a meglátogatott nemzeti, szak-, felsőoktatási, és közkönyvtárak részletesen bemutatták működésüket, munkafolyamataikat, osztályaik tevékenységét, szolgáltatásaikat.

Sok jó gyakorlatot láttak a különböző könyvtárakban, szolgáltatási területen megvalósítható konkrét ötleteket leshettek el, számtalan szakmai előadásból szerezhettek információkat, és a tapasztalatcsere lehetősége mellett új kapcsolatokkal is gazdagodtak. Szakmai konferenciákon vettek részt, melyeken a könyvtár új útjait, a modern szolgáltatásokat is megismerhették. Meghatározó élmény volt, hogy idén bekapcsolódhattak az Országos Könyvtári Napok vidéki és budapesti rendezvényeibe. A fogadó könyvtárakban végzett néhány napos munka a szakmai együttműködés kialakítását is elősegítette.

Emberi és szakmai kapcsolatok jöttek létre a határon túli és a budapesti résztvevők, illetve a fővárosi és a vendéglátó megyei könyvtárak könyvtárosai között, és sokan hallhattunk a határon túli kulturális igényről, a szakmai munkáról, az ottani könyvtárak nemzetmegtartó szerepéről is. Fontos, hogy a könyvtárakat közösségi térré tegyék, melyhez sokféle program- és rendezvényötletet gyűjthettek a kollégák.

A programban részt vevő könyvtárak (a látogatás sorrendjében): Országgyűlési Könyvtár, Kecskeméti Katona József Megyei Könyvtár, és Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Eger, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (Központi Könyvtára, Budafoki Könyvtára, Kelenföldi Könyvtára, Márai Sándor Könyvtára, Ugocsa utcai Könyvtára), Központi Piarista Könyvtár, Pannonhalmi Apátság Könyvtára, Esztergomi Hittudományi Főiskola Könyvtára, Országos Széchényi Könyvtár, Központi Statisztikai Hivatal Könyvtára, OFI Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum, Országos Idegennyelvű Könyvtár, Budapesti Corvinus Egyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltár Könyvtára, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Könyvtára, Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet és könyvtára, Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára, MTA Könyvtár és Információs Központ, ELTE Egyetemi Könyvtár.

Köszönjük a fogadó könyvtáraknak, intézményeknek, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagították a program résztvevőit!

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT