Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Pero Maldini-Davor Paukovic: Croatia and the European Union

Horvátország 2013. július 1-én csatlakozott az Európai Unióhoz, és ez idáig csekély számú szakkönyv jelent meg e témában a könyvpiacon akár magyar, akár angol nyelven. Ezért is örömteli, hogy könyvtárunkban megtalálható az Ashgate kiadó Southeast European Studies című sorozatában 2015-ben megjelent tanulmánykötet, melyet két dubrovnyiki egyetemi tanár szerkesztett.

A kötet nyolc szerző kilenc, a horvát integráció legkülönfélébb vonatkozásait elemző tanulmányát tartalmazza. A színes palettán a csatlakozás szűkebb témáján túl megjelenik többek között a demokratikus átalakulás, a demokratikus konszolidáció, illetve a Horvátország, Európa és a Balkán közötti demokráciadeficit kérdésköre. Az erőszak és a háború, mely a közelmúltban még napi tapasztalatként volt jelen, véget ért, sok minden átalakult, jelentős fejlődésnek lehettünk tanúi az országban. Horvátország, melynek tagságával 28-ra bővült az EU tagállamainak száma időközben megfelelt az európai uniós csatlakozás kritériumainak, teljesítette az ehhez kötődő kötelezettségeit.

A szerzők a zágrabi, a dubrovnyiki és a rijekai egyetemen oktatnak, rövid ismertetőt találunk róluk a kötet elején.

A tanulmánykötetet ajánljuk mindazoknak, akik az Európai Unió tagállamaival, ezen belül Horvátország uniós tagságának kutatásával foglalkoznak.

A könyv raktári jelzete az OGYK-ban: 909.249 EU KK VI


Croatia and the European Union

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT