Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Próbahozzáférés a ProQuest napilaparchívumához

Beiratkozott olvasóinknak nemrégiben lehetősége volt kipróbálni a ProQuest kurrens napilap-adatbázisát, melynek során több ezer nemzetközi újság tartalmában böngészhettek, legfeljebb 10 évre visszamenőleg. Ezúttal a tartalomszolgáltató archív napilapkínálatában szereplő kiadványokat olvasgathatnak akár több száz évre visszamenőleg teljes szöveggel, letölthető formátumban.

A többszörös Pulitzer-díjas The Christian Science Monitor, amely ironikus módon Joseph Pulitzer New York World című napilapjának sajátos ellenpontjaként jött létre 1908-ban, neve ellenére nem a világnézetileg elfogult lapként, hanem a keresztény értékeket és a minőségi újságírás elveit egyaránt szem előtt tartó hiteles és magas színvonalú kiadványként vonult be az amerikai újságírás történetébe. A lap számait 2004-ig tartalmazza az archívum.

A The Guardiant és testvérlapját, a The Observert valószínűleg nem kell bemutatnunk a hírolvasó nagyközönségnek. A két mai napig meghatározó brit kiadvány mintegy kétszáz évre visszamenőleg érhető el a Proquest adatbázisában, így olvashatunk bennük Napóleon waterloo-i vereségéről, de az 1917-es oroszországi forradalomról is. A The Guardian számait 1821 és 2003 között, a hétvégenként megjelenő The Observeréit pedig 1791 és 2003 között találjuk meg az archívumban.

A fent említett lapok archívumát az Országgyűlési Könyvtár területén minden térítéses olvasójeggyel rendelkező olvasónk szabadon használhatja 2019. október 16-ig: https://www.ogyk.hu/hu/e-forrasok

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT