Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Segédlet a modernkori egyetemes és magyar történelem kutatásához – Historical Abstracts with full text adatbázis

A Historical Abstracts az EBSCO adatbáziscsomag történelmi szakadatbázisa, mely a világtörténelem 1450-től napjainkig terjedő időszakának kutatásához kínál értékes szakirodalmat.

Az elektronikus gyűjtemény több mint 1800 folyóirat 40 nyelven íródott történelmi cikkeinek indexelését tartalmazza 1955-ig visszamenőleg, emellett közel 350 folyóirathoz és mintegy 120 könyvhöz kínál teljes szövegű hozzáférést a történelemtudomány kutatói számára.

Az adatbázis tartalma alapvetően a modernkori egyetemes történelem szakirodalmát fedi le, de számos forrás található benne társadalomtudományi témában, illetve magyar nyelvű anyagok is fellelhetők benne: a Századok, a Múltunk vagy a Történelmi Szemle tanulmányai.

Hungarian Revolution '56 HA-hit

Egy találat az adatbázisból: képet kerestünk "Hungarian revolution" tárgyszóval

Ez a világtörténeti adatbázis a történelem- és társadalomtudomány páratlan mélységű forrása, amely megkerülhetetlen segédeszközként szolgál egyetemi hallgatók és kutatók számára egyaránt, de bármely laikus érdeklődő is haszonnal böngészheti.

A Historical Abstracts adatbázis az Országgyűlési Könyvtár számítógépein érhető el a térítéses olvasójeggyel rendelkező látogatóink számára.

Az EBSCO adatbázisait ide kattintva érhetik el.

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT