Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Vendégül láttuk a Kuvaiti Nemzeti Könyvtár vezetőjét

2019. április 11-én az ELTE Bölcsészettudományi Karán került sor az Arab Kulturális Napra a Kortárs Arab Világ Központ és az Arab Nagykövetek Tanácsa szervezésében. Az egész napos rendezvényen – melynek alkalmával az érdeklődők előadásokon, beszélgetéseken vehettek részt az arab világot érintő témákban – idén Kövér László, az Országgyűlés elnöke is beszédet mondott.

Az eseményen felszólalt H.E. Kamel Abdul Jalil, A Kuvaiti Nemzeti Könyvtár főigazgatója, aki eleget téve a Házelnök Úr meghívásának, április 12-én harmadmagával ellátogatott az Országházba, illetve az Országgyűlési Könyvtárba.

A főigazgató úr és kísérete a kuvaiti nagykövetség két munkatársa – miután megtekintette a Ház nevezetességeit, Markója Szilárd, az Országgyűlési Könyvtár vezetője és szakreferens munkatársaink kalauzolásával sétát tett az olvasói terekben, emellett egy rövid bemutatkozás alkalmával megismerhette intézményünk történetét, gyűjteményét és szolgáltatásait. Ezt követően lehetősége nyílott belelapozni értékes muzeális köteteinkbe is, melyek különösen elnyerték tetszését.

kuvaiti delegáció könyvbemutató

(balról) H.E. Kamel Abdul Jalil, a Kuvaiti Nemzeti Könyvtár főigazgatója, Naser Al-Khaldi, Kuvait Magyarországi Nagykövetségének tanácsosa és Markója Szilárd, az Országgyűlési Könyvtár vezetője Villám Judit osztályvezető társaságában, aki néhány muzeális kötetet mutat be a vendégeknek

Amellett, hogy a főigazgató úr rendkívüli érdeklődésről tett tanúbizonyságot a könyvtár gyűjteményét illetően, az előadásunk végeztével ő is bemutatta a Kuvaiti Nemzeti Könyvtár gyűjteményét és tevékenységét.

kuvaiti delegáció könyvbemutató

(balról) Markója Szilárd, az Országgyűlési Könyvtár vezetője és H.E. Kamel Abdul Jalil, a Kuvaiti Nemzeti Könyvtár főigazgatója kezet fog a találkozó végén

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT