Asset Publisher

A "Könyvtár, ami összeköt" – Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok együttműködése ösztöndíj keretében 2024. szeptember 15. és 29. között nyolc határon túli és két magyarországi szakember tölthet egyidejűleg két hetet az Országgyűlési Könyvtárban.

A program célja a Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok közös munkavégzésének, tapasztalatcseréjének, szakmai együttműködésének elősegítése, támogatása. A résztvevőknek az Országgyűlési Könyvtárban eltöltött két hét során lehetőségük nyílik a könyvtár állományának, szolgáltatásainak, működésének megismerésére; gyakorlati munkavégzésre, saját szakmai tevékenységük bemutatására; kapcsolatépítésre; közös szakmai együttműködési projektek kidolgozására, illetve azokban való részvételre.

Kihirdették a Pragmatica Sanctio pályázat eredményeit az Országház Delegációs termében. Az Országgyűlés elnöke által 2023-ban kiírt pályázat célja az volt, hogy méltó módon ünnepelje meg a magyar alkotmánytörténet egyik nagy jelentőségű és a későbbi alkotmányfejlődésre is hatással bíró jogi dokumentuma kibocsátásának háromszázadik évfordulóját.

Dear Visitors,

​​​​​​​Please note that due to the national holiday, the library will stay closed on 15-16 March 2024. Regular opening hours will resume on Monday, 18 March. Wishing you a pleasant long weekend!

Az Országgyűlési Könyvtár és az Országos Széchényi Könyvtár közös szervezésében 2024. november 21-én és 22-én megrendezésre kerül a Magyar Könyvtárosok IX. Világtalálkozója. A konferencia első napjának a helyszíne az Országház, a másodiké pedig az Országos Széchényi Könyvtár lesz. További részletek hamarosan.

Az Országgyűlési Könyvtár discovery katalógusának bX ajánló szolgáltatása tovább gazdagítja a felhasználói élményt azzal, hogy az érdeklődési körbe tartozó keresett dokumentum tematikájához kapcsolódó további releváns cikkeket és e-könyveket ajánl. Ezek az ajánlók a teljes szöveggel elérhető online források esetében jelennek meg, és az adott rekordhoz kapcsolódó cikkekre, előfizetett vagy szabadon elérhető online tartalmakra hívják fel olvasóink figyelmét.