Actual information Duplicate 0

Dear Visitors,
On 20 June 2024, delivery from the off-site storage facility will be cancelled for technical reasons.
Requests received after 12:00 on 17 June will only be delivered on 25 June.
Thank you for your understanding.

Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Újabb izgalmas próbahozzáférések várják a könyvtárban

Örömmel tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy próbahozzáférés keretében néhány héten át két rendkívül érdekes és kutatók számára kiválóan használható online forrás érhető el az Országgyűlési Könyvtárban

A Peter Lang Kiadó június 2-ig szabadon letölthető e-könyvei számos tudományterületen segítik az egyetemi hallgatók és kutatók munkáját az angol mellett német, illetve francia nyelven.

A kiadó adatbázisában jelenleg több mint tízezer e-könyv található 39 témában a művészetek, valamint a humán- és társadalomtudományok teljes spektrumát lefedve a film- és színházművészettől kezdve a jog- és történelemtudományon át a nyelvészetig.

A Peter Lang Kiadó szerteágazó gyűjteményével szemben jóval szűkebb témát dolgoz fel a könyvtárunkban június 14-ig elérhető a Taylor & Francis Kiadó Cold War Eastern Europe adatbázisának első modulja, amely a Brit Külügyminisztérium 1953 és 1960 közötti időszakban született, Kelet-Európa, azaz az egykori „Keleti Blokk” országaival foglalkozó dokumentumait teszi hozzáférhetővé. Az elsődleges forrásokat tartalmazó gyűjteményt főként a 20. század kelet-európai történelmével foglalkozó kutatóink böngészhetik nagy haszonnal, de a laikus érdeklődő számára is számos érdekes adalékkal szolgál többek között az 1956-os magyarországi forradalom nyomán szerveződő magyar emigráció nagy-britanniai tevékenységének és a forradalom brit fogadtatásának megértéséhez.

Mindkét adatbázis a könyvtár területén elhelyezett számítógépeken érhető el térítéses olvasójeggyel rendelkező olvasóink számára az alábbi linkekre kattintva:
Peter Lang Kiadó: www.peterlang.com/ebookaccess
Cold War Eastern Europe: www.coldwareasterneurope.com

Amennyiben kérdése merül fel az online források használatával kapcsolatban, forduljon bizalommal az olvasóteremben szolgálatot teljesítő szakreferens munkatársunkhoz.

Kutatás scrabble

Kép forrása: https://libparlor.com/2017/09/27/research-101-qualitative-research-approaches/

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT