Actual information Duplicate 0

Dear Visitors,
On 20 June 2024, delivery from the off-site storage facility will be cancelled for technical reasons.
Requests received after 12:00 on 17 June will only be delivered on 25 June.
Thank you for your understanding.

Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

47. Könyvtáros Vándorgyűlés – Szolnok

„A minőség dinamikája: a fejlődő könyvtár” címmel 2015. július 16-18. között Szolnokon rendezik a könyvtárosok szokásos éves Vándorgyűlését.

A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott esemény a Magyar Könyvtárosok Egyesülete, az MKE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete, a Szolnoki Főiskola, valamit a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény együttes szervezésében jön létre, és idén is azt az elsődleges célt szolgálja, hogy a könyvtáros szakma képviselői a szokásosnál kötetlenebb keretek között találkozhassanak egymással, emellett pedig tájékozódjanak szűkebb és tágabb szakterületük újdonságairól.

A szervezők idén is igyekeztek mind a plenáris, mind a szekcióülésekre a szakma legelismertebb szakértőit meghívni előadóként. A Vándorgyűlésen minden kolléga megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő előadást, legyen szó digitalizálásról, integrált könyvtári rendszerekről, Open Access dokumentumokról vagy épp az idei program központi témájáról, a minőségfejlesztésről.

Az Országgyűlési Könyvtár munkatársai ezúttal sem csak hallgatóként vesznek részt az eseményen: a kisplenáris ülésen a Hungaricana Közgyűjteményi Portál témakörében felszólal Markója Szilárd, a könyvtár igazgatója, a Jogi Szekció ülésén Dr. Tóth Éva és Dr. Varga Tímea tart előadást a Digitalizált Törvényhozási Tudástár jogi tartalmairól, a Társadalomtudományi Szekció ülésén pedig a szekcióelnök, Villám Judit beszél a Magyar Parlamenti Gyűjtemény dokumentumairól.

vandorgyules

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT