Actual information Duplicate 0

Dear Visitors,
On 20 June 2024, delivery from the off-site storage facility will be cancelled for technical reasons.
Requests received after 12:00 on 17 June will only be delivered on 25 June.
Thank you for your understanding.

Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

A magyar politikai rendszer – negyedszázad után

Negyedszázaddal az 1989-90-es demokratikus átmenet óta ugyanabban a politikai rendszerben élünk-e ma, mint ami akkor létrejött?

Erre keresi a választ a Körösényi András professzor által vezetett Politikatudományi Intézet most kiadott tanulmánykötete, amelynek szerzői azt vizsgálják, hogyan változtak a politikai szereplők és intézmények (kormány, parlament, alkotmánybíróság, köztársasági elnök, önkormányzatok, média) az elmúlt 25 év során.

A több mint négyszáz oldalas kiadvány 17 fejezete átfogóan és szisztematikusan feldolgozza a magyar politika intézményeit, összetevőit: így többek között a politikai gondolkodás, a politikai vezető, az elit, az alkotmány és az Alkotmánybíróság, a kormány, az Országgyűlés, az államfő, az önkormányzatok, a választási és pártrendszer, a civil társadalom és a politikai kommunikáció jellemzőit.

A kötet átfogó módon mutatja be Magyarország politikai rendszerének legkülönbözőbb aspektusait. Egyedülálló vállalkozás, hisz áttekintést ad a legfontosabb politikai szereplők, intézmények történetéről, a magyar politikára jellemző trendekről, folyamatokról, valamint átfogó értékelést nyújt a magyar politikai rendszer természetéről.

A tanulmányok mindegyikére jellemző a lényeglátás, a nemzetközi szakirodalom átfogó ismerete, a tény- és adatgazdagság, illetve a higgadt értékelés.

Az OSIRIS által kiadott kötet mindenekelőtt kitűnő egyetemi tankönyv, de nagy haszonnal forgathatja a politika iránt mélyebben érdeklődő szélesebb közönség is.

A könyv raktári jelzete az OGYK-ban: KK V/7006

A magyar politikai rendszer=

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT