Actual information Duplicate 0

Dear Visitors,
On 20 June 2024, delivery from the off-site storage facility will be cancelled for technical reasons.
Requests received after 12:00 on 17 June will only be delivered on 25 June.
Thank you for your understanding.

Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

A világ alkotmányai teljes szöveggel

A World Constitutions Illustrated egyike a több mint 145 millió oldalnyi – elsősorban angol nyelvű – jelenkori és történeti jogi dokumentumot tartalmazó HeinOnline adatbázis páratlanul gazdag gyűjteményeinek. Az adatbázis-rész a világ országainak alkotmányait teszi elérhetővé eredeti nyelven és angol fordításban. Az alkotmányoknak nemcsak a hatályos szövege hozzáférhető, hanem rendelkezésre állnak a régebbi, történeti szövegváltozatok is. Az alkotmányok szövege mellett az adott ország alkotmányos berendezkedését érintő egyéb jogszabályok is elérhetők.

Az adatbázis a joganyagokon kívül több ezer alkotmánnyal és alkotmánytörténettel foglalkozó jogi könyvhöz, valamint alkotmányjogi tárgyú időszaki kiadványhoz és egyéb releváns dokumentumhoz biztosít hozzáférést, összességében több mint 5000 dokumentumot tartalmaz.

Az adatbázisban navigálni lehet az ott feldolgozott kiadványok és a HeinOnline adatbázis többi gyűjteménye között, így például az adott ország vonatkozásában egy kattintással megtekinthető, hogy a több mint 2000, teljes szövegű angol nyelvű jogi szakfolyóiratot tartalmazó Law Journal Library milyen releváns alkotmányjogi cikkeket tartalmaz.

A HeinOnline adatbázis csak az Országgyűlési Könyvtár területén lévő számítógépekről érhető el a térítéses olvasójeggyel rendelkező olvasók számára.

További információkat az online adatbázisainkról itt talál.

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT