Actual information Duplicate 0

Dear Visitors,
On 20 June 2024, delivery from the off-site storage facility will be cancelled for technical reasons.
Requests received after 12:00 on 17 June will only be delivered on 25 June.
Thank you for your understanding.

Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Bihari Péter: 1914: A nagy háború száz éve...

Bihari Péter a 20. század eseményeinek alapos ismerője, Közép-Európa és az I. világháború történetének neves szakértője ebben a kötetében 35 év kutató munkáját összegzi.

A kötet jól illeszkedik az első világháborús centenáriumra megjelent művek sorába, de el is tér azoktól: a szerző személyes sorsok sokaságán keresztül mutatja be a háború történetét, s ezáltal egy sokkal tágabban értelmezett társadalomtörténeti áttekintést ad. Megismerjük az események neves és névtelen résztvevőinek véleményét, hogy miként látták és élték át az eseményeket a katonai vezetők, a politikusok, az írók és filozófusok és az egyszerű emberek. A korábbi feldolgozásokhoz képest sokkal nagyobb teret kapnak a hátország társadalmi, gazdasági, politikai és kulturális folyamatai. A tematikus felépítésű kötet nagyszerűen ötvözi a háború egyetemes jelentőségű történéseit és a magyar vonatkozásokat.

A feldolgozás alaposságát fokozza a nagyszerű képválogatás, a rengeteg statisztikai táblázat és térképmelléklet, az irodalmi idézetek pedig még átélhetőbbé teszik a történéseket. A kötet végén a kutatói igényeknek megfelelő bibliográfiát, névmutatót és színes képmellékletet is találunk.


1914. A nagy háború száz éve

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT