Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Biztonsági szabályok a könyvtárhasználat során – Frissítés

Kedves Olvasóink!

2020. június 22-től, hétfőtől ismét látogatható az Országgyűlési Könyvtár. A nyári nyitvatartási rendnek megfelelően hétfőtől péntekig 9 és 20 óra között várjuk önöket, szombatonként pedig intézményünk zárva tart. Olvasójegyük érvényessége a zárvatartás időtartamával meghosszabbodik.

A COVID-19 járványt követő helyzet azonban rendkívüli biztonsági intézkedések bevezetését teszi szükségessé olvasóink és munkatársaink védelme érdekében a könyvtár használata során.

Egyidejűleg 40 fő tartózkodhat a könyvtárban. A hosszadalmas várakozás elkerülése érdekében lehetőséget biztosítunk előzetes helyfoglalásra, legkésőbb a látogatás napján reggel 9 óráig a +36 1 441 4133-as telefonszámon vagy a beiratkozas@ogyk.hu email-címen. Kérjük, hogy legyenek szívesek megadni az érkezésük pontos idejét is. A foglalásokat a kiválasztott időpontot követő egy (1) óra hosszban fenntartjuk. Amennyiben a lefoglalt időpontig nem tudnak ideérni, kérjük, jelezzék a fenti elérhetőségeink egyikén, így helyfoglalásukat a megérkezésükig biztosítjuk. Ha azonban nem jelzik előre a késést, a foglalásuk automatikusan törlődik a türelmi egy óra időtartamot követően.

Szolgáltatásaink teljes körűen igénybe vehetők, kivéve az olvasói számítógépek használatát. A katalógusban való keresésre az eligazítóban és az olvasóteremben rendelkezésre áll néhány gép, minden más informatikai tevékenység csak saját eszközön végezhető. Felhívjuk figyelmüket, hogy a használatba vett köteteket 72 órás karantén után tesszük ismét hozzáférhetővé olvasóink számára.

Mindemellett az alábbi járványügyi szabályok betartását kérjük látogatóinktól:

  • biztonsági távolság tartása
  • kötelező maszkviselés (kivéve a helyben olvasás és az étkezés során)
  • informatikai eszköz és fénymásoló fertőtlenítése használat előtt, a szolgálati pontokon rendelkezésre álló fertőtlenítő kendő segítségével
  • a XXV-ös kapunál, az olvasóterem ügyeletes pultjánál, a ruhatárban és az eligazítóban elhelyezett kézfertőtlenítő használata mindennemű kontaktus alkalmával

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT