Actual information Duplicate 0

Dear Visitors,
On 20 June 2024, delivery from the off-site storage facility will be cancelled for technical reasons.
Requests received after 12:00 on 17 June will only be delivered on 25 June.
Thank you for your understanding.

Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Hétvégén indul a Könyvtár, ami összeköt program

Idén ősszel, szeptember 24. és október 22. között immár hatodik alkalommal kerül sor a „Könyvtár, ami összeköt” – Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok együttműködése című ösztöndíjprogramra.

A korábbi évek hagyományaihoz hűen kilenc határon túli és egy magyarországi szakembert lát vendégül az Országgyűlési Könyvtár. Az egyre szélesebb szakmai együttműködés keretében a résztvevők köre tovább bővült, hisz további hat budapesti könyvtáros kolléga is bekapcsolódik a programsorozatba.

A könyvtáros program mintájára az Országgyűlés elnöke idén első alkalommal a Kárpát-medencei fiatal magyar múzeumi szakemberek együttműködésének elősegítésére is pályázatot hirdetett „Múzeum határok nélkül” címmel, melynek keretében öt határon túli és három magyarországi muzeológus tölthet egyidejűleg két hetet az Országgyűlési Múzeumban.

A kezdeményezés célja a fiatal magyar könyvtárosok, illetve muzeológusok közös munkavégzésének, tapasztalatcseréjének, szakmai együttműködésének elősegítése, támogatása. A nálunk töltött idő alatt a résztvevők lehetőséget kapnak, hogy változatos szakmai és kötetlen programok segítségével bővítsék tudásukat és erősítsék a hazai és a határon túli könyvtárak, múzeumok közötti együttműködést.

KÖT 2015

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT