Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Könyvtár, ami összeköt – Az első hét

A 2022. évi „Könyvtár, ami összeköt”- program egy szombati ismerkedő esttel indult, az „összemelegedést” pedig családias hangulat segítette.

A vasárnapi történelmi séta megelevenítette a Ludovika- és az Orczy-kert, illetve azok szobrainak történetét, majd a Pál utcai fiúk ikonikus helyszínén, a Füvészkertben is barangolhattak frissen érkezett ösztöndíjasaink.

A hétfői nap az Országházzal való első ismerkedések jegyében folyt: bemutatkoztak az Országgyűlési Könyvár és a Múzeum vezetői, valamint a Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóság egésze. A továbbiakban a résztvevők megtekintették az Országház épületét, nevezetes termeit, illetve a koronázási jelvényeket. A nap fénypontja a történelmi Ghyczy Ignácz Kiállítótér volt, ahol számos értékes, muzeális dokumentumot láthattak a kollégák.

Kedden bemutatkoztak a program ösztöndíjasai és a delegáltjai, délután pedig bővebb szó esett az Országgyűlési Könyvtár Szakreferensi Osztályáról.

Szerdán az Országház látogatóközpontjának történelmi kiállítását járták be az ösztöndíjasok, melynek segítségével átfogó képet kaphattak a magyar parlamentarizmusról, történelmi előzményeiről és fejlődéséről is. A későbbiekben az Országház Könyvkiadó mutatta be kiadványait. A nap végén egy középiskolásoknak szóló múzeumpedagógiai foglalkozásba, a Demokrácia-játékba is betekinthettek a résztvevők.

Kiemelt programként könyvtárosaink lehetőséget kaptak, hogy a csütörtöki napon részt vegyenek az Aranybulla 800. évfordulója alkalmából szervezett parlamenti emlékülésen, melyre az Országház Főrendiházi termében került sor. A délután folyamán bemutatkozott a könyvtár Gyűjteményszervezési, továbbá az Olvasószolgálati és a Tartalomszolgáltató Osztálya.


Pénteken esős időjárásban ugyan, de nagy lelkesedéssel indult neki a csapat a hétvégi kirándulásnak. A Zirci Székesegyház és Könyvtár megtekintése után a délutáni órákat a tatabányai József Attila Megyei és Városi Könyvtárban töltötték, ahol többek között felfedezhették a könyvtár olvasótermeit, raktárait, és megismerhették az intézmény programjait. A nap Fergeteges meseesttel zárult, mely a József Attila Könyvtár családi programja volt a népmese napja alkalmából.

​​​​​Szombaton a tatai Esterházy kastélyba látogattak el a kollégák, amelynek gyönyörű környezetét is megcsodálhatták. A tatai tó partján tett rövid sétát követően indultak vissza Budapestre.

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT