Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Megújulásunk harmadik évfordulóját ünnepeljük

Épp három éve nyitotta meg újra kapuit az Országgyűlési Könyvtár, miután lezárultak a Steindl Imre Program keretében végzett több hónapos átalakítási munkálatok az olvasótermekben. Az újragondolt belső tér egyik nagy vonzereje, hogy az eredeti építészeti terveknek megfelelően ismét megnyíltak a nagyközönség előtt a korábban irodaként funkcionáló Duna fronti helyiségek mind a földszinten, mind a galérián, lenyűgöző látványt nyújtva a hozzánk betérő látogató számára.

Olvasóterem kollázs1

A könyvtár átalakulása azonban amellett, hogy belsőépítészeti értéket hordoz, kiváló szakmai lehetőségeket is rejtett számunkra. Azzal, hogy olvasótermeink már 130 fő befogadására váltak alkalmassá, a szabadpolcos állományunk pedig 40 ezer tételre bővült, a korábbinál egyidejűleg jóval többen vehetik igénybe a könyvtári szolgáltatásokat, hiszen nagyobb térben nagyobb önállóság mellett dolgozhatnak. Munkájukat több tucat munkaállomás is segíti, de az olvasóteremben biztosított Wi-Fi kapcsolatnak köszönhetően a saját eszköz használata is problémamentesen megoldható.

Büszkén mondhatjuk, hogy az elmúlt három év igazolni látszik arra irányuló törekvéseinket, hogy műemléki környezetben modern szolgáltatásokat kínáló könyvtárrá váljunk. Olvasóink létszáma az elmúlt években látványosan emelkedik, és egyre több látogatócsoport kíváncsi szolgáltatásainkra, illetve egyedülállóan szép olvasói tereinkre. Nem utolsósorban gazdag és évente több ezer kötettel gyarapodó magyar és idegennyelvű szakirodalmi állományunk is méltán tart igényt kutatóink érdeklődésére.

A jövőben is számítunk megtisztelő figyelmükre, jelenlétükre, legközelebbi látogatásukig pedig böngésszék honlapunkat, elektronikus, illetve digitális forrásainkat.

Olvasóterem kollázs2

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT