Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Megerősített szakmai együttműködésünk a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel

2019. november 18-án az Országház Nagy Miklós termében ünnepélyes keretek között került sor az Országgyűlés Hivatala és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között fennálló együttműködés megújításáról szóló megállapodás aláírására. Az NKE részéről Koltay András rektor, az Országgyűlés Hivatala képviseletében Such György főigazgató látta el kézjegyével azt a keretmegállapodást, mely egységes formába önti a Hivatal és az Egyetem hosszú évek óta sikerrel működő, szerteágazó szakmai együttműködési programjának minden elemét.

Koltay András és Such György

Koltay András (balra) és Such György a megállapodás aláírását követően kezet fog (© Bencze-Kovács György)

Az új, egységes megállapodás így az Országgyűlés Hivatalában az NKE hallgatói, doktoranduszai és kutatói által igénybe vehető ösztöndíj- és gyakornoki programok, illetve a Hivatal Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága által szervezett könyvtári és múzeumi programokban való aktív egyetemi részvétel kereteit egyaránt meghatározza. Ez utóbbi az Országgyűlési Könyvtár számára különösen nagy jelentőséggel bír, hiszen intézményünk 2013, azaz az Egyetemi-kutatóintézeti Projektünk indulása óta kínál széleskörű könyvtárhasználati lehetőségeket az NKE hallgatói és oktatói számára, az Egyetem pedig jó néhány éve a Kárpát-medence közgyűjteményi dolgozóinak együttműködését szolgáló könyvtári-múzeumi ösztöndíjprogramunk szakmai résztvevője, míg a Ludovika a hazai és a környező országokból érkező ösztöndíjasok szállását biztosítja.

Az eseményen felszólaló intézményvezetők és főosztályvezetők egybehangzóan méltatták a program eddigi eredményeit, illetve elköteleződtek a folytatás mellett, kiemelve, hogy mindazon parlamenti jogi, eljárási ismeretek és tapasztalatok révén, melyeket az NKE, de elsősorban az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar hallgatói és kutatói az Országgyűlés Hivatalában szereznek, nem egyszerűen szakmai előmenetelüket szolgálják, hanem a Hivatal szakember-utánpótlását is biztosíthatják a jövőben.

NKE szerződésmegújítás, vendégek

Az Országgyűlés Hivatala részéről megjelent vendégek (© Bencze-Kovács György)

Az Országgyűlési Könyvtár részéről Markója Szilárd főosztályvezető és Redl Károly főosztályvezető-helyettes tartott előadást, melyekből a hallgatóság megismerhette az NKE és a könyvtár közötti szakmai kapcsolatok részleteit, valamint a rövid- és középtávú könyvtári fejlesztések irányait.

Redl Károly előad

Redl Károly beszél az NKE együttműködési program eredményeiről (© Bencze-Kovács György)

Markója Szilárd előad

Markója Szilárd beszél a könyvtár fejlesztési terveiről (© Bencze-Kovács György)

Az Országgyűlés Hivatalának vezető beosztású munkatársai mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részéről Horváth József főtitkár és az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar dékánja, Smuk Péter is megtisztelték jelenlétükkel az eseményt.

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT