Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Olvasson tovább! – bX ajánló szolgáltatás

Az Országgyűlési Könyvtár discovery katalógusának bX ajánló szolgáltatása tovább gazdagítja a felhasználói élményt azzal, hogy az érdeklődési körbe tartozó keresett dokumentum tematikájához kapcsolódó további releváns cikkeket és e-könyveket ajánl. Ezek az ajánlók a teljes szöveggel elérhető online források esetében jelennek meg, és az adott rekordhoz kapcsolódó cikkekre, előfizetett vagy szabadon elérhető online tartalmakra hívják fel olvasóink figyelmét.

A kezdő találat ezáltal mintegy belépési pontként szolgál ahhoz, hogy az induló keresésen túlmutatóan láthatóvá váljanak az adott találathoz kapcsolódó további értékes források. Az ajánlásokban megjelenő dokumentumok segíthetnek, ötleteket adhatnak a kutatási témák szűkítésében vagy bővítésében, új kulcsszavakat kínálhatnak a téma kutatásához, és lehetővé tehetik a felhasználó számára, hogy véletlen felfedezés útján találjon munkájához újabb releváns elemeket.

​​​​​​​A bX a világ számos tudományos intézményétől és világszerte több millió kutatótól gyűjt anonim felhasználói információkat. A cikkek különböző folyóiratokból, kiadókból és platformokról származhatnak.

A rekordhoz kapcsolódó találatok a részletes nézetben a képernyő jobb oldalán jelennek meg (ld. az alábbi példát):


 

 

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT