Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Szakmai elismerésben részesült az Országgyűlési Könyvtár

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) 2018. május 15-én a „Könyvtárügyért” díjat adományozta az idén 150 éves Országgyűlési Könyvtárnak. A számos megyei, városi és szakkönyvtárat tömörítő szakmai szervezet évente díjazza mindazokat a szakembereket, illetve intézményeket, akik és amelyek munkásságukkal előmozdítják a könyvtárszakma fejlődését, valamint a tudás- és információmenedzsment innovatív eszközeinek alkalmazásával lehetővé teszik az olvasók igényeinek mind hatékonyabb kiszolgálását.

Az elismerést odaítélő független kuratórium indoklásában méltatta az Országgyűlési Könyvtár markáns jelenlétét a szakmai életben, a folytonosan változó kihívások közt megoldásokat kereső, a partner könyvtárakkal való aktív együttműködést.

Kiemelte az elmúlt években zajló nagy ívű digitalizálási munkálatok Digitalizált Törvényhozási Tudástárban testet öltő eredményeit, valamint a könyvtár aktív részvételét a Hungaricana össz-közgyűjteményi portál építésében. A portálon jelenleg mintegy kétszáz közgyűjtemény száz terabyte-nyi digitális tartalma érhető el és tölthető le szabadon, amely így európai súlyú elektronikus tartalomszolgáltatássá vált, megdöntve minden magyarországi olvasói, felhasználói rekordot.

Könyvtárügyért

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT