Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Szakmai nap a Göcseji Múzeumban

Április 25-én a Zala megyei közgyűjtemények dolgozói látogatást tettek az Országgyűlési Múzeumban és az Országgyűlési Könyvtárban. Az intézmények közötti együttműködés további bővítése érdekében meghívást kaptunk Zalaegerszegre, a Göcseji Múzeumba.

Kaján Imre igazgató úr szívélyes köszöntését követően a Nemzet Művésze, a Kossuth-díjas szobrász, keramikusművész Németh János remekműveiből álló állandó kiállítás megtekintése következett az alkotó személyes vezetésével.

Németh János kiállítás

Németh János kalauzolja a könyvtárosokat és levéltárosokat a saját műveit bemutató kiállításon

Kissné Béres Katalin történész-főmuzeológus jóvoltából egy igazán rendhagyó városnézésen vettünk részt, amely a város műemlékein, köztéri szobrain, épületein, természeti és emberi kéz által létrehozott „kincsein” túl a település történetéről is szólt.

Néhány perces buszozás után a Göcseji Falumúzeum volt a következő állomás. Az ország első szabadtéri néprajzi gyűjteményét, amely 1968 óta fogadja a látogatókat, Marx Mária néprajzos-főmuzeológus mutatta be. A szakmai nap hivatalos zárásaként Varjú András osztályvezető, főrestaurátor tartott prezentációt a skanzen bővítéséről, a nagyszabású fejlesztési tervekről. A rendkívüli kormányzati intézkedések keretből történő beruházást követően az egyedülálló gyűjtemény nem kizárólag néprajzi múzeumként fog működni, hanem igazi idegenforgalmi centrumként, látogatóközpontként is.

A tartalmas szakmai nap záróakkordjaként volt szerencsénk megízlelni a „Zöldbabos pörkölt az 1965-os dunai árvíz idejéből” nevet viselő saját készítésű fogást, mellyel vendéglátóink kedveskedtek nekünk.

zalaegerszegi csoportkép

Az OGYK munkatársai Kaján Imrével (középen) a Göcseji Múzeum igazgatójával

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT