Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Találkozás ösztöndíjasainkkal

Kárpát-medencei Könyvtárosok Konferenciája, Csongrád.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) és a Csongrádi Információs Központ Csemegi Károly Könyvtár és Tari László Múzeum közös szervezésében idén május 31. és június 1. között tartották a Kárpát-medencei Könyvtárosok Konferenciáját, melyen az Országgyűlési Könyvtár munkatársai előadóként és résztvevőként egyaránt képviseltették magukat.

A csongrádi eseményen a jelenlévők változatos témákban hallgathattak előadásokat, melyek révén betekintést nyerhettek a határokon túl működő magyar könyvtárak munkájába, megismerhették az NKA legfrissebb könyvtámogatási programjait és a hazai nemzetpolitika irányait. Az Országgyűlési Könyvtár által koordinált „Könyvtár, ami összeköt” című Kárpát-medencei könyvtárosok együttműködését célzó ösztöndíjprogram tapasztalatairól dr. Redl Károly, a Könyvtár igazgatóhelyettese számolt be a hallgatóságnak.

A konferencia az Országgyűlési Könyvtár számára különösen gyümölcsözőnek bizonyult, hiszen amellett, hogy rengeteg pozitív visszajelzést, elismerő szót kaptunk a programban korábban résztvevő könyvtáros kollégáktól, lehetőségünk volt megvitatni a soron következő ösztöndíjprogram elemeit a magyarországi könyvtárak vezetőivel. Az egyeztetések során több magyarországi könyvtárigazgató is kifejezte szándékát, hogy bekapcsolódna a „Könyvtár, ami összeköt” programba, és akár több napra is fogadná ösztöndíjasainkat, melynek során a kollégák gyakorlati tapasztalatokat gyűjthetnek a résztvevő intézményekben folyó szakmai munkáról.

A konferencia részletes programja itt tekinthető meg.

KÖN 2015

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT