Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Miskolc várja a könyvtárosokat a 49. Vándorgyűlésen

Az Magyar Könyvtárosok Egyesülete vándorgyűlésének idén Miskolc ad otthont. Július 5. és 7. között immár 49. alkalommal kerül sor a hazai könyvtáros szakma legjelentősebb találkozójára, amely amellett, hogy lehetőséget nyújt a legújabb szakmai trendek megismerésére és az aktuális ügyek megvitatására, számos kötetlen szabadidős programot is kínál a kollégák számára személyes kapcsolataik elmélyítésére.

Az idei program vezérmotívuma a könyvtárak társadalmi szerepvállalása lesz, ezért kapta „Az élet minősége – könyvtárosok a társadalomért” címet. A visszatérő könyvtári kérdések mellett a fő témának megfelelően a vándorgyűlés három napja során a könyvtárak közösségformáló munkájával, illetve az ahhoz kapcsolódó kihívásokkal is foglalkoznak az előadók, érintve többek közt az olvasókörök, a biblioterápia, az ismeretterjesztés vagy az önkéntesség szerepét a könyvtárak életében.

A rendezvényen a tavalyi évhez hasonlóan felszólalnak az Országgyűlési Könyvtár munkatársai is, dr. Tóth Éva, a Nyilvános Szolgáltatások Osztályának vezetője, aki a könyvtár jogi tárgyú köteteinek digitalizálásáról beszél majd, valamint Redl Károly, könyvtárunk igazgatóhelyettese, aki az évek óta sikerrel zajló „Könyvtár, ami összeköt” elnevezésű ösztöndíjprogramunk eredményeit összegzi.

További érdekességeket és hasznos információkat találnak a rendezvényről, ha ellátogatnak az eseménynek szentelt honlapra.

Vándorgyűlés, Miskolc

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT