Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Szakmai konferenciával emlékezünk az 1956-os forradalomra

Az 1956. október 25-én történt Kossuth téri sortűz 60. évfordulója alkalmából az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága szakmai konferenciát szervez az Országházban.

A konferencia előadói az 1956-os forradalom számos aspektusát vizsgálva igyekeznek árnyalni a 60 évvel ezelőtti eseményekről bennünk élő képet. A terület jeles szakértői – Földváryné Kiss Réka, Horváth Miklós, Kedves Gyula, M. Kiss Sándor, Rainer M. János, Soós Viktor Attila, Szakolczai Attila és Tulipán Éva – egyebek mellett a forradalom hatására feléledő autonómiatörekvéseket, a forradalom előtt és közben létrejött alternatív politikai irányokat, valamint a hazai egyházak forradalmi eseményekben játszott szerepét mutatják be, illetve értelmezik. Az emlékkonferencia központi témájának megfelelően ugyanakkor a forradalom alatt Magyarországon, de különösen az Kossuth téren lezajlott sortüzekről is mélyebb ismereteket szerezhetünk.

A Kövér László házelnök védnöksége alatt megvalósuló, és előzetes regisztrációt követően bárki számára ingyenesen látogatható rendezvényre 2016. október 25-én 11 és 16 óra között kerül sor a Felsőházi ülésteremben.

A részletes programot és az előadások teljes listáját itt olvashatják.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

1956 logó

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT