Asset Publisher

Várjuk egy sétára az Országgyűlési Könyvtárban! – Kulturális Örökség Napjai 2019

Idén szeptember 21-22-én kerül sor a Kulturális Örökség Napjaira, melynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet épített környezetünk értékeire. Ezen a különleges hétvégén olyan épületek és intézmények kapui is megnyílnak a nagyközönség előtt, melyekbe az év más napjain nem nyerhetünk bebocsátást, de az egyébként nyilvános intézmények is egyedi, más alkalommal nem látható programokkal készülnek erre a két napra.

Az Országház és benne Országgyűlési Könyvtár is minden évben részt vesz az eseménysorozatban. Idén sem lesz ez másképp, magyar vagy angol nyelvű vezetéssel, valamint tárgy- és könyvkiállításokkal várjuk majd az érdeklődőket a KÖN mindkét napján, melynek alkalmával megismerhetik több mint száz éves könyvkötészeti gépeiket, sőt akár ki is próbálhatnak néhányat közülük. Mindemellett alkalmuk nyílik beiratkozni a könyvtárba, illetve megvásárolhatják az Országház Könyvkiadó eddig megjelent köteteit is.

Az elmúlt évek gyakorlatától eltérően idén kizárólag akkor látogathatnak el a könyvtárba ezen a hétvégén, ha ingyenesen regisztrálnak szervezett könyvtári sétáink valamelyikére, amit a rendezvénynek szentelt parlamenti regisztrációs felületen tehetnek meg a „Könyvtárlátogatás” menüpontra kattintva: https://konseta.parlament.hu/web/.

Jöjjön el ön is, és tudjon meg többet az ország egyik legimpozánsabb nyilvános könyvtárának gazdag gyűjteményéről és fordulatos történetéről!

Villám Judit KÖN 2018

Könyvtári séta 2018