Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Kibővített szakmai együttműködés a Károli Gáspár Református Egyetemmel

Az Országgyűlési Könyvtár és a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara között korábban létrejött együttműködési megállapodás újragondolását követően június 5-én új, kibővített szerződés jött létre az Országgyűlés Hivatala és az egyetem között. A dokumentumot Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora és Such György, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója látta el kézjegyével.

A megállapodás értelmében az Országgyűlés Hivatala lehetőséget ad a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatóinak, hogy minél szélesebb körben megismerjék és elérjék az Országgyűlési Könyvtárban rendelkezésére álló nyomtatott és elektronikus forrásokat, az Országgyűlési Múzeum gyűjteményét, pedagógiai programjait, valamint az Országgyűlés épületét.

Mindennek érdekében a könyvtár kedvezményes beiratkozási lehetőséget kínál az egyetem hallgatóinak és oktatóinak, a hivatal és a múzeum pedig kapacitás függvényében Országház- és tárlatlátogatások alkalmával fogadja az egyetem csoportjait. Az egyetem ugyanakkor vállalja, hogy honlapján nagyobb láthatóságot biztosít az Országgyűlési Könyvtárnak, online könyvtárhasználati kurzust hirdet hallgatóinak, mindemellett pedig az intézmény oktatói szakirodalmi javaslataikkal egészíthetik ki a könyvtár szerzeményezési tervét.

Az ünnepélyes eseményen az eddigi közös munka eredményeit Stipta István, a Károli Gáspár Református Egyetem professor emeritusa ismertette, és felszólalt Bellavics István, az Országgyűlési Hivatalának közgyűjteményi és közművelődési igazgatója is.

Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora és Such György, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója az együttműködési megállapodás aláírását követően.
Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora és Such György, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója az együttműködési megállapodás aláírását követően​​​​​​

Forrás: Országgyűlés Hivatala, Sajtóiroda

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT