Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Az EDK találkozó egyik állomása volt az Országgyűlési Könyvtár

Idén Budapest adott otthont az Európai Dokumentációs Központok (EDK) szokásos éves találkozójának, melyen a hazai felsőoktatási intézmények könyvtárainak uniós gyűjteményeit kezelő kollégái vettek részt.

A kétnapos, több helyszínen zajló eseményt a hálózat országos szintű koordinációjáért is felelős Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezte. A találkozó második napján, június 17-én a kollégák látogatást tettek az Országgyűlési Könyvtárban, melynek során betekintést nyerhettek szakreferenseink munkájába és megismerhették megújult olvasói tereinket.

Az Országgyűlési Könyvtár az 1970-es évek óta gyűjti az EU hivatalos anyagait, illetve a vonatkozó szakirodalmat, nem véletlen tehát, hogy intézményünk jóval hazánk uniós csatlakozása előtt, már 1999-ben letéti státuszt szerezhetett az Európai Bizottságtól. A döntés nyomán 2001-ben nyitotta meg kapuit könyvtárunkban az ország egyetlen Európai Uniós Letéti Gyűjteménye, mely ugyanakkor tagja az Európai Dokumentációs Központok országos hálózatának is. A Letéti Gyűjtemény önálló egységként a Könyvtár galériaszintjén kapott helyett az átalakított olvasóteremben.

A gyűjteményről és az EU információforrásairól bővebben honlapunkon olvashat.

KÖN 2015

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT