Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Ingyenesen elérhető a Magyar Jogi Adatbázis

2014. július 1-jétől a Szakirodalmi Adatbázis ingyenesen elérhető a Könyvtár honlapjáról.

A Szakirodalmi Adatbázisban több mint 500 ezer tétel található és tartalmazza a folyamatosan bővülő Magyar Jogi Adatbázist, valamint a lezárt Külföldi Jogi és a Világpolitikai Információk Adatbázisokat.

A Magyar Jogi Adatbázis hasonlóan a korábban nyomtatásban megjelent szakbibliográfiához, a Magyarországon megjelenő magyar nyelvű jogi tárgyú könyveket, tanulmányköteteket és a témával foglalkozó szakfolyóiratok cikkeit tárja fel. A Magyar Jogi Adatbázis gyakorlatilag a mai napig betölti a „nemzeti jogi szakbibliográfia” szerepét. Az adatbázis építése során nemcsak a kurrens, hanem válogatva a történeti anyag is feldolgozásra kerül, jelenleg 1811-től tartalmaz adatokat. Az adatbázis havonta 300-400 tétellel bővül, jelenleg több mint 250 ezer rekordot tartalmaz. A könyvtár az adatbázis 1990-től napjainkig terjedő szakirodalmának válogatott rekordjait a Complex Jogtár szolgáltatásának részévé tette.

Az új adatbázisrendszerben együtt kereshető az adatbázisok tartalma, de mindhárom korábbi adatbázisban önálló keresés is indítható. Változtak a tartalmi és nyelvi feldolgozás területei is, a következő szakterületek feltárása kap kiemelt figyelmet: állam- és jogtudomány, történettudomány, politikatudomány, országgyűlés, nemzetpolitika.

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT