Katalóguskeresés Duplicate 1

 

Nyitó oldali csempék

Asset Publisher

Könyvtár, ami összeköt – A negyedik hét

A hétfői nap új lehetőségeket nyitott meg előttünk, hiszen mindenki a saját maga által választott könyvtárba látogathatott el. Egyesek az Országgyűlési Könyvtár Gyűjteményszervezési Osztályának a tartalmi feldolgozó csoportjának munkájáról kaptak mélyebb ismereteket, majd a muzeális gyűjtemény feldolgozásának rejtelmeibe nyerhettek betekintést. A csapat néhány tagja a FSZEK Körúti Könyvtárába látogatott el, melyet a könyvtár vezetőjével, Kuckó Andreával folytatott tartalmas szakmai beszélgetés kíséretében barangolhattak be. Volt olyan ösztöndíjas, aki az Országos Idegennyelvű Könyvtárban töltötte a napot, az egyik kollégánk pedig a Magyar Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ működését és szolgáltatásait ismerhette meg.

A keddi napon a Liget-projektbe merültünk bele: visszalátogattunk az új Néprajzi Múzeumba, elidőztünk az itt elhelyezett Budapest-makettnél is. Később a Magyar Zene Házát fedeztük fel, ahol a nemrégiben megnyílt Multimédiás Könyvtár és Klub munkájába pillanthattunk be. A rövid ismertetőből kiderült, hogy itt a magyar populáris zene történetének egyedi tárháza várja az odalátogatót. A napot a gyönyörű őszi színekben pompázó városligeti sétánk koronázta.

A szerdai napon az elbűvölő Szentendrére utaztunk, ahol egy hosszú sétát tettünk város történelmi központjában, majd megnéztük a Szerb Egyházművészeti Gyűjtemény állandó és időszakos kiállítását. Közös programunk záróakkordja Duna-parti sétánk volt.

A szerda délután és a csütörtök délelőtt folyamán alkalmunk volt írásban összegezni az elmúlt hetek élményekben gazdag eseményeit, a csütörtöki program pedig közös kiértékeléssel folytatódott, majd a muzeológus ösztöndíjasok társaságában egy búcsúvacsorával záródott.

Pénteken a hivatalos zárásé volt a főszerep. Miután Szigeti Gábor mindannyiunk számára emléklapot adott át, csoportképet készítettünk, majd a rövid élménybeszámolót követően lezárult a “Könyvtár, ami összeköt” és a “Múzeum határok nélkül” 2022. évi ösztöndíjprogramja. Az épületből kilépve tudatosult bennünk, hogy eljöttek a búcsúzás pillanatai.

Csog Ágnes, Dombi László, Török Karola, Ványolos Noémi ösztöndíjasok

Banner

Online account

Hungarian Juristical Portal

Országház Könyvkiadó

MPGY

Rare Books and Manuscripts Collection

Bibliography of Legislation and Public Affairs

Repository of Architectural Plans

Image Repository

ADT